Кавомолка

ПЛАН

НАВІЩО ПОТРІБНА КАВОМОЛКА?      

ЧИМ ЗРУЧНИЙ РОТАЦІЙНИЙ НІЖ?      

ЯК ПРАЦЮЄ ЖОРНОВА КАВОМОЛКА?        

НАСКІЛЬКИ БЕЗПЕЧНІ КАВОМОЛКИ? 

 

Ароматна чашка кави - кінцевий результат цілого процесу, який складається з декількох важливих етапів. І якщо хоч один крок буде зроблений з порушенням відпрацьованої століттями технології, то і кінцевий результат нас не обрадує.

Традиційний ланцюжок, ведучу до кращого результату, визначили визнані майстри по приготуванню кави - італійці. Вони вже вивели форму чотири «M»: Miscela - особлива суміш кавових зерен; Macinadosatore - кавомолка; Macchina - пристосування для варива кави; Mano - «рука», тобто майстерність людини. Технічний прогрес не вніс до цієї формули жодних особливих новин, але при цьому істотно полегшив життя кавоманам. Замість мідних турок ми обзавелися розумними кавомашинами з електронним програмуванням, а електричні кавомолки з успіхом замінили старомодні ручні.  

Ручна кавомолка 

Навіщо потрібна кавомолка?

На початку XXI століття неминуче виникає питання: а чи потрібна взагалі сьогодні кавомолка? Технічний прогрес подарував нам герметичні вакуумні упаковки, заздалегідь розфасовані складні кавові суміші, відкалібровані на крупних підприємствах за допомогою електроніки однакові частинки меленої кави, принадні ароматизатори. Що ще потрібне для задоволення?

Дійсний кавоман завжди вважатиме за краще власними руками, під власним прискіпливим наглядом перетворити кавові зерна на порошок потрібної консистенції. Адже в кожного з нас є свої власні секрети приготування фірмової ароматної кави - з сумішами різних сортів кави, з використанням суміші кави крупного і дрібного помелу.

Не говорячи вже про те, що за всього бажання і при будь-яких технічних хитруваннях розкрита вакуумна упаковка не збереже весь аромат розфасованої в неї меленої кави - неминучий доступ повітря наводить до окислення кавового порошку

Врятувати аромат не допоможе навіть зберігання в холодильнику.

Отже для здобуття напою, що по-справжньому бадьорить і ароматного, нам залишається лише один дорога - придбати кавомолку і молоти обсмажені зерна перед самим приготуванням. До речі, навіть в контейнері кавомолки порошок не рекомендують залишати довше, ніж на півгодини - після починається все той же неминучий процес окислення і втрати аромату.  

Чим зручний ротаційний ніж?

Електричні кавомолки - досить проста побутова техніка. При всіх досягненнях науково-технічного прогресу існує по суті всього два види кавомолок - ножові (з використанням так званого ротаційного ножа) і жорнові.

Простота конструкції ножових кавомолок забезпечує ним, як мінімум, дві переваги. По-перше, дешевизну, а по-друге - користування ними не викликає скрути навіть в тих, хто з технікою абсолютно не в ладах. Двигун прихований в корпусі пристрою. Зовні залишається лише гострий ніж, що обертається, під прозорою пластиковою кришкою, плюс шнур і кнопка живлення.  

Кавомолка з ротаційним ножем Moulinex A843 

Міра помелу в таких апаратах залежить від потужності двигуна і часу його роботи: чим потужніше мотор, тим він довше може працювати, а чим довше працює, тим тонше помел.

На

1 2 3

Схожі роботи