Национальная кухня Австралии

Національна кухня Австралії

В Австралії багато що незвичайно і дивно для європейця. У цій віддаленій від решти світу країні все має особливу силу тяжіння, особливий та унікальний "чарівний аромат", що п'янить, зачаровує, розкріпачує. Тут унікальна природа, культура, населення. І, звичайно ж, тут унікальна і чудова національна кухня. Австралійська кухня - це химерне змішення смаків і пристрастей гастрономів зі всіх кінців світу, витончено "затягнуте в корсет" англійської кухні. Такий стан речей має під собою історичну підоснову. Австралійська кухня - одна з самих екзотичних і різноманітних в світі. Австралія славиться екзотичними фруктами, дарами морів, м'ясом биків, ягнят, а також сиром. Безумовно, потрібно звернути увагу на їжу аборигенів, яка називається "Bush tucker" і готується на вугіллі.

Як і сама країна, кухня ще дуже молода і знаходиться у стадії становлення. Сучасна австралійська кухня - це поєднання абсолютно різних місцевих традицій.

Австралійці - гурмани, що навчилися створювати блюда, дивно гармонійно поєднуючихся з місцевим кліматом, з атмосферою екзотичної країни.

Австралійська кухня - одна з самих екзотичних і різноманітних в світі. Її можливості тягнуться від м'ясних пиріжків і вегетаріанських сендвічів до філе кенгуру з молодими бурячками і смаженою цибулею.

Розквіт австралійської кухні почався зовсім недавно - в 90-х роках нашого століття. Всі найбільші міста зеленого материка пережили появу безлічі нових ресторанів, витриманих у дусі "сучасної австралійської кухні"

Успіх місцевого кулінарного мистецтва був обумовлений двома чинниками: по-перше, різноманітністю і незвичністю блюд, по-друге, дешевизною.

Емігранти зі всього світу привезли до Австралії свої кулінарні пристрасті, кухня об'єднала схід і захід, а також привнесла свої стародавні традиції, успіх вийшов колосальний. Андре Куантро, президент паризького "Le Cordon Bleu", можливо, найпрестижнішого кулінарного інституту, що має філії в Лондоні, Нью-Йорку, Токіо і Сіднеї, вважає, що якщо 30 років тому Франція була безперечним центром світового гастронома, то зараз цей центр - Австралія.

"Австралія - це місце, де розвивається кухня 21-го століття", затверджує Куантро, вважаючи, що кулінарне мистецтво Австралії стане "класичною кулінарією завтрашнього дня. "

У деяких ресторанах пропонують кенгурятину, м'ясо ему, крокодила або всякі аборигенські делікатеси у вигляді жуків і личинок. Азіатські сате і копчені реберця тут також звичайні, як піца. Австралійці люблять м'ясний пай - пиріг з листкового тіста з м'ясною начинкою (схожий на біляш). Барбекю - жарення на грилі на відкритому повітрі - в Австралії вважається різновидом «національного спорту».

Морепродукти - гордість австралійського меню. Оскільки майже все населення Австралії живе на побережжі, свіжі морепродукти рясні і доступні в будь-якому ресторані Австралії.

Австралія ділиться на дві різні нації, коли мова заходить про їжу. На південному сході навколо Мельбурну сучасні і недорогі ресторани запропонують кухню на будь-який смак. На одного жителя Мельбурну доводиться ресторанів більше, ніж на європейського жителя. Це обумовлено високою культурою обідати поза домом – три рази на тиждень вважається середнім показником. Віддалені сільські райони є повною протилежністю ресторанного життя Мельбурну. Тут краще, ніж напівфабрикати для мікрохвильової печі, вважається буфет в місцевому готелі або звичайна китайська забігайлівка.

1 2 3 4 5