Приготовление холодных блюд и закусок из рыбы и нерыбных продуктов моря

Приготування холодних страв та закусок із риби та нерибних продуктів моря:оселедець натуральний, січений по – київські, риба під маринадом, риба фарширована, заливна під майонезом, кальмари, креветки заливні, краби під майонезом, маринад овочевий з томатом, заправка гірчична.

 Оселедець з цибулею

 Філе оселедця нарізають тоненькими шматочками, кладуть на та­рілку для оселедця, зверху прикрашають частиною тоненько нарізаної кільцями ріпчастої цибулі, решту цибулі кладуть поруч.

 Оселедець і цибулю поливають салатною заправою. Можна подати відварну картоплю.

 Оселедець січений

 Філе оселедця без шкіри і кісток подрібнюють на м’ясорубці разом із замоченим у молоці або воді і віджатим хлібом, злегка пасерованою ріпчастою цибулею і свіжими яблуками, додають розм’якшене верш­кове масло, мелений перець, оцет і все розтирають до однорідної маси. Масу викладають на тарілку для оселедця, надають форми цілої риби (можна покласти голову і хвіст) або довгастої гірки і ложкою, змоче­ною в олії, роблять візерунок.

 Перед відпусканням прикрашають яблуками, цибулею, вершковим маслом, листками салату, яйцями, звареними круто. Подають порція­ми по 50-100 г.

 Риба під майонезом

 Порційний шматок відвареної риби кладуть на тарілку з частиною овочевого гарніру, іншу частину розкладають довкола риби букетика­ми. Зверху рибу поливають майонезом з паперового конвертика із зуб­чиками, а гарнір — заправою.

 Для бенкетів соус майонез приготовляють з рибним желе у співвідношенні 1:1, заливають рибу, прикрашають овочами, коли ос­тигне, зверху заливають прозорим желе.

 Риба фарширована

 Підготовлений напівфабрикат фаршированої щуки, судака або ко­ропа в цілому вигляді загортають у марлю, біля голови і хвоста перев’я­зують ниткою, кладуть на решітку рибного котла і разом зі спеціями і приправами припускають до готовності.

 Зварену рибу охолоджують, нарізають поперек на шматки і відпус­кають.

 Рибу можна подати на блюді у вигляді цілої тушки, навколо риби укласти овочевий гарнір. Окремо подають соус хрін або майонез.

Похожие работы

Рефераты

Курсовые

Дипломные