Міксери і барні комбайни
ПЛАН
ЯК ВИБРАТИ МІКСЕР
ЩО ТАКЕ МІКСЕР
ОСОБЛИВОСТІ МІКСЕРІВ
ЯК ПРАЦЮЄ МІКСЕР
ВІКНО В МИНУЛЕ
РІЗНІ ТИПИ
ЯК ВИБРАТИ МІКСЕР
ДОГЛЯД ЗА МІКСЕРОМ
БАРНІ КОМБАЙНИ
БАРНИЙ КОМБАЙН MACAP
Як вибрати міксер
Міксери можуть значно полегшити процес приготування блюд і тесту для випічки, а також заощадити ваш час. Ця стаття містить основну інформацію про роботу міксерів, їх різних типах і допоможе вибрати міксер, найбільш відповідний Вашим потребам.
Що таке міксер
Цей кухонний прилад використовується для змішування і збивання компонентів. Міксери не можна плутати з блендерами. Блендери містять гострі леза і працюють на вищих швидкостях, розмелюючи компоненти і перетворюючи їх на рідину. Міксер - значно повільніший пристрій без лез.
Буває 2 види міксерів – ручні і міксери на підставці.
Міксери на підставці мають потужніші двигуни і тому можуть справлятися з важчими завданнями. Ручні міксери можуть використовуватися де завгодно. Їх невеликий розмір обумовлює менший двигун, що обмежує ці прилади меншими завданнями.
Особливості міксерів
Особливість повільного старту в деяких міксерів перешкоджає тому, аби компоненти розбризкувалися при запуску, але Ви можете досягти того ж результату, уручну поступово підвищуючи швидкість до необхідної. Поглиблення на нижній стороні моторного відсіку дозволяє міксеру залишатися на краю чаші, не виймаючи при цьому віночки з рідкого тесту.
Як працює міксер
Міксер - компактний моторизований прилад, який працює на електриці; його функція полягає в змішуванні компонентів при приготуванні тесту для випічки або інших блюд.
Багато хто з перших міксерів був вельми великим і нагадував сьогоднішні міксери на підставці. Вони зазвичай використовувалися в масовому виробництві випічки.
З прогресом розмір і ціна міксерів зменшилися, і до середини 50-х вони були майже на кожній кухні. Проте в той період міксери були важкими настільними приладами із складною архітектурою. Чаша була невід’ємна від основи, а верхня частина була опущена в чашу для змішування
Вікно в минуле
Перший електричний міксер був запатентований 17 листопада 1885 р. Руфусом М. Істменом, який, фактично, привів міксер в дію. Робота приладу могла здійснюватися за рахунок механічної сили, гідроенергії, або електроенергії.
До 1910 р. було запатентовано ще декілька міксерів. Протягом 1920-х і 1930-х їх з'явилося вже значно більше.
Багато хто з них був випущений компанією AC Gilbert Co. , яка виробляла хімічне і будівельне устаткування. Міксери теж мали промисловий вигляд.
До 1930-м деякі міксери були забезпечені скляною підставою і вбудованим усередину двигуном.
1930-е були періодом міксерів із скляною основою. Реалізовані тоді нові проекти і ідеї стали пізніше стандартом і протягом деякого часу не мінялися. Маленькі міксери із скляною основою періоду Другої Світової Війни змінилися сучаснішими пристроями, встановленими на підставці з чашею внизу.
Різні типи
Ручні міксери в більшості випадків мають живлення від батарей. Вони краще всього личать для збивання вершків або яєчних білків; змішування рідкого тесту для пирогів; приготування картопляного пюре. Але з важчими завданнями вони справляються гірше, ніж міксери на підставці.
Міксери на підставці розташовані на міцній основі, яка здатна витримати вагу пристрою. Краще всього такі міксери личать для збивання