Страви країн світу

ПЕРШІ СТРАВИ

  

Борщ без м’яса

Склад:

Приготування: Зварити юшку з коренів та сушених білих грибів (боровиків). Процідити. Спекти 2 фунти буряків, потім почистити, дрібно покришити, зложить у ринку чи рондель, налить процідженою юшкою, окремо влить одвареного бурякового розсолу, сметани, нагріти, щоб було гарячим, покласти солі, перцю, дрібно покришених грибів, картоплі і подавать.

 

Борщ волинський

Склад: На 500 г м'яса - 800 г свіжої капусти, 250 г буряків, 4 свіжих помідори, по 1 кореню моркви й петрушки, 4 ст. ложки вершкового масла або жиру, 1 цибулину, 4 ст. ложки сметани, 2 л води, перець, лавровий лист, сіль - за смаком. Цей борщ можна варити без м'яса й помідорів на грибному бульйоні.

Приготування: Варять м'ясо-кістковий бульйон. М'ясо, зварене до готовності, виймають з бульйону й нарізують на порціонні куски, а бульйон проціджують. Обчищені буряки варять, додаючи лимонну кислоту, до напівготовності й нарізують соломкою. Моркву, петрушку та цибулю обчищають, нарізують соломкою й пасерують на вершковому маслі або жирі. Промиті свіжі помідори нарізують кубиками, підсмажують з жиром і протирають крізь сито. У проціджений киплячий бульйон кладуть нарізану соломкою капусту, підготовлені буряки, варять 15-20 хв. , потім додають пасеровані коріння й цибулю, протерті помідори, лавровий лист, запашний перець і варять до готовності. Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть м'ясо, сметану й дрібно нарізану зелень

 

Борщ з м'ясними галушками

Склад: На 400 г м'яса - 800 г буряків, 80 г пшеничного хліба (булки), 1/2 склянки молока, 1 яйце, 2 склянки бурякового квасу, 1,5 л води.

Приготування: Буряки обчищають, дрібно нарізують, заливають буряковим квасом, бульйоном, звареним з кісток, солять, добре кип'ятять і проціджують крізь сито, віджимаючи буряки. Проціджений бульйон з відваром з буряків доводять до кипіння. Підготовлене для галушок м'ясо пропускають крізь м'ясорубку, додають розмочену в молоці і віджату булку, сіль, вдруге пропускають крізь м'ясорубку, заправляють сирими яйцями й роблять галушки, розділяючи фарш ложкою на невеликі порції, які варять у підсоленій воді або бульйоні до готовності. Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть галушки, нарізану зелень петрушки й кропу.

 

Борщ галицький

Склад: На 250 г буряків - 300 г свіжої капусти, 400 г картоплі, по 1 кореню моркви й петрушки, 1 цибулину, 3 ст. ложки томату-пюре, 1 чайну ложку борошна, 2 ст. ложки вершкового масла, 4 ст. ложки сметани, 2 склянки бурякового квасу, 1,5 л води, перець, лавровий лист, сіль - за смаком.

Приготування: Картоплю нарізують кубиками, капусту й буряки -соломкою. Буряки тушкують з бульйоном, жиром, томатом-пюре й частиною бурякового квасу. У зварений бульйон кладуть капусту, а після того як він закипить, картоплю варять 15-20 хв. Потім додають тушковані буряки, нарізані соломкою й пасеровані на маслі моркву, петрушку й цибулю, пасероване борошно, лавровий лист, запашний перець, сіль і варять до готовності. За 10-15 хв. до подавання на стіл у каструлю з борщем вливають решту прокип'яченого бурякового

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >>

Схожі роботи

Реферати

Курсові

Дипломні