Приготування та відпуск холодних закусок із овочів та грибів, соуси та заправки до них

Приготування та відпуск холодних закусок із овочів та грибів, соуси та заправки до них: томати фаршированім ясними салатом, перець фарширований овочами, натерта морква із сметаною, ікра кабачкова, бурякова, гриби мариновані або солоні з цибулею, ікра грибна.

 Ікра з кабачків

 Кабачки миють, обчищають, нарізають кружальцями, обсмажують на олії або печуть у жаровій шафі, кладуть у сотейник, додають пасеро­вану цибулю з томатом-пюре, солять і тушкують до готовності, періо­дично помішуючи. Масу охолоджують, пропускають через м’ясоруб­ку, тушкують до загустіння, охолоджують і заправляють оцтом, олією, перцем, подрібненим часником.

 При відпусканні посипають подрібненою зеленню.

 Ікра грибна

 Сушені гриби варять до готовності, охолоджують, додають солоні гриби, пропускають через м’ясорубку. Ріпчасту цибулю шаткують, злег­ка пасерують на олії, додають гриби і смажать 10— 15 хв. , потім заправ­ляють оцтом, спеціями й охолоджують.

 Помідори, фаршировані яйцями і цибулею

 Для фарширування з помідорів зрізають верхню частину так, щоб вона утворила кришечку, роблять заглиблення для фаршу, виймають частину м’якоті. Помідори посипають сіллю, перцем і заповнюють фаршем.

 Приготування фаршу: охолоджені зварені круто яйця січуть, дода­ють подрібнену м’якоть помідорів і нашатковану цибулю.

 Так само фарширують помідори м’ясним, рибним салатами і гри­бами.

 При відпусканні поливають майонезом або сметаною, посипають зеленню.

В кафетерії «Сова» є наступні салати:

З лососем;

Цезар;

З курки;

Еквадор;

Європейський;

Грецький;

Овочевий;

Бразильський;

Свіжість

 Салат «Свіжість»

 Інгредієнти:

  • 350гр білокачанної капусти;
  • 100гр помідорів (1шт);
  • 100гр огірків (1шт);
  • Пучок кропу або петрушки;
  • Сіль;
  • Оливкова олія або майонез;

Рецепт салату з капусти, помідора і огірка:

1) Для початку помийте капусту, потім наріжте її дрібною соломкою.

2) Помідори нарізаємо часточками, а огірки півкільцями.

 3) У глибоку ємність пересипте капусту, огірки і помідори. Дрібно наріжте зелень і додайте до салату, гарненько перемішайте. У тому випадку, якщо під рукою не виявилося петрушки або кропу, у хід може піти будь-яка зелень.

4) В укладенні заправляємо салат майонезом або оливковою олією (соняшниковою). Олії додаємо 3ст. л майонезу 1ст. л, солимо і ще раз перемішуємо. Салат готовий і можна подавати його до будь-якого гарніру.

Цезар

СКЛАДОВІ

2 курячих філе

2 яйця

100 г сиру

1 качан салату айсберг

1 великий стиглий помідор

1 лимон

3 ст. л. оливкового масла

чорний мелений перець

сіль

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Куряче філе посоліть і посипте перцем. Залиште маринуватися в прохолодному місці.

Зваріть яйця - варимо 7 хвилин в киплячій воді, після чого поміщаємо їх на пару хвилин в холодну воду, щоб шкаралупа легше відставала. Очищені яйця дрібно покришите.

Наріжте помідор тонкими кружечками.

Салат помийте, зніміть засохле листя, відріжте качан. Наріжте тонкими смужками.

Сир натріть на крупній тертці

Обсмажте філе з двох сторін в розігрітій олії до золотистого кольору - потім остудіть і наріжте курку на дрібні кубики.

Приготуйте соус: змішайте оливкова олія, лимонний сік і суху суміш для приготування салату Цезар.

Тепер з'єднайте всі інгредієнти, додайте хрусткі сухарики з нижнього відділення упаковки, посипте салат сиром і заправте соусом.

Грецький

Інгредієнти

3 середні помідори

2 середні огірки

250 г фети

1 солодкий болгарський перець

1 банка оливок (близько 300 мл)

червона цибуля або цибуля-шалот

оливкова олія, сіль

чорний перець

орегано

Приготування

Огірки очистіть від шкірки. Помідори і огірки в класичному варіанті ріжуться доволі крупними шматками, в нашому випадку ми їх наріжемо крупними кубиками. Фету теж нарізаємо крупними кубиками, солодкий перець — скибочками, а цибулю — тонкими півкільцями. Кількість цибулі визначайте за своїми власними смаковими уподобаннями.

Тепер щодо змішування. Дуже добре, якщо цей салат не перемішувати, а викладати порційно на блюдо, тоді всі продукти збережуть свій гарний і свіжий вигляд, а помідори не випустять зайвого соку. Але, зрештою, можна і змішати всі інгредієнти (помідори, огірки, болгарський перець, оливки і цибулю) в мисці — тільки акуратно і легенько.

Тепер приготуємо заправку до салату. Для цього змішуємо оливкову олію (5-8 ст. л. ), сіль, мелений чорний перець і орегано. Цією сумішшю поливаємо наш грецький салатик і готово. Прошу до столу!

Грецький салат – популярна в світі страва з помідорів, фети, цибулі та маслин запрвлена олією. На своїй батьківщині, в Греції, він називається «салат Хоріатики», що перекладається як «селянський салат». Основним інгредієнтом страви є фета – сир з козячого або овечого молока.

Історія грецького салату

Вважається, що салат з’явився приблизно на початку 19-го століття, оскільки помідори, що використовуються в ньому до цього моменту не завозили в Грецію. Готували салат в селах з продуктів, що були під рукою. Звідси, напевно, і назва «селянський». Також цю версію підкріплює той факт, що простий і актуальний влітку салат не потребує дорогих та вишуканих, особливо для греків, продуктів. Іншими словами для них ця страва як для нас літній салат з огірків та помідорів: готується швидко, продукти доступні, смачний, освіжаючий і з вітамінами.

Поширюючись по світу, салат набував різних змін в способі приготування і складі. Але основною особливістю, за якою його можна впізнати, залишаються порізані крупними шматками овочі та сир. Також у ньому, зазвичай, присутні оливки чи маслини.

Окрім появи різних версій грецького салату, він також послужив джерелом натхнення для безлічі інших салатів, які готуються за схожим принципом: овочі нарізаються крупними шматками, заправляються і подаються до столу, зазвичай без перемішування. В якості інгредієнтів в таких салатах часто використовують курку, креветки, капусту, горіхи та інші. Наприклад салат з моцареллою.

В багатьох країнах і особливо англомовних, на відміну від самої Греції, його готують з листям Салату. Зазвичай також використовують помідори, фету і оливки, а інші інгредієнти, такі як огірки, болгарський перець, цибуля, редиска і навіть столовий буряк використовуються в залежності від регіону.

Схожі роботи

Реферати

Курсові

Дипломні